vineri, 20 februarie 2009

Alb murdar de februarie

Intr-o zi de vineri (retineti, este foarte important pentru a descrie starea de spirit a personajului. Deci, e vineri), Eva statea la birou, usor racita, cu nasul intr-un buchet de zambile, primite de la un coleg ce se doreste a fi galant, cu un parfum absolut incantator si privea pe geam intrebandu-se "Care e scopul ninsorii in februarie?! Unde erai in decembrie tu, zapada?". S-ar declara foarte fericita daca n-ar fi iarna decat in luna decembrie. Iar intre 1 si 5 ianuarie sa inceapa sa infloreasca copacii, sa apara ghioceii si sa nu se mai intoarca Fulgul! Pana la 1 decembrie...Zapada dupa ce au trecut sarbatorile nu face decat sa deprime...pentru ca parca accentueaza si mai mult gri-ului orasului astuia pe care, de altfel, Eva il iubeste la nebunie (e vorba de Bucuresti)!

Intre timp, zambilele miros la fel de frumos si duc cu gandul la un Bucuresti cu parfum de Paris...

2 comentarii:

  1. Alb murdar pentru ca noi il facem asa, noi care nu vrem sa ne civilizam si sa avem un oras curat.
    Eu mi-s iubitor de sporturi de iarna si albul zapezii ma imbata. As vrea sa fie alb din noiembrie pana in martie chiar aprilie si apoi din mai sa fie cald cu asfalt uscat sa ma dau si pe doua roti.
    Vezi, functie de interes ne place sau nu albul.

    RăspundețiȘtergere
  2. wow...primul meu comment :) ai fost foarte asteptat...nu stiu daca noi facem orasul alb murdar sau...asa-l lasam sa fie pt ca rutina asta in care traim ne sictireste mult prea tare ca sa mai vedem si ce e in jurul nostru. Si mie imi place albul dar nu in conditiile astea.

    RăspundețiȘtergere